Interface Manifesto

Interface Manifesto
Any
2014
Any finalització
2015
Línia de recerca

Un procés d'investigació col·lectiva i interdisciplinària que busca emfatitzar l'aspecte ideològic i la intenció política de les interfícies.

El Manifest per a una aproximació crítica a les interfícies, és un projecte d'investigació i escriptura col·lectiva que sorgeix a partir de preguntes al voltant del concepte d'interfície com ara: com ens determinen les interfícies? Què ens expliquen sobre l'ésser humà en la cultura contemporània? És possible construir una interfície dialògica? Com pot l'art explorar, explotar i exposar aquests temes?

L'escriptura del Manifest parteix d'una metodologia híbrida i un diàleg entre la praxi i enfocaments teòrics que involucren a artistes, programadors, dissenyadors, pensadors, acadèmics i estudiants universitaris.

Tenint en compte que les interfícies tendeixen a desaparèixer i a ser considerades com a espais neutres, amb un manifest es pretén emfatitzar l'aspecte ideològic i la intenció política de la interfície. Els experts i investigadors que han treballat en el Manifest són: JL Març, Tere Badia, Pau Alsina, César Escudero, Jara Rocha, Clara Piazuelo, Andreu Belsunces, Quelic Berga, Laia Blasco, i Rosa Llop.