María García Ruiz

""
María García Ruiz és artista i investigadora amb formació en arquitectura. El seu treball s’interroga pels processos mitjançant els quals es generen tant les disposicions espacials com els seus imaginaris associats. A partir d’aquí desenvolupa principalment tres línies de recerca: una sobre el paisatge, la relació entre la mirada, l’espai i la tecnologia; una altra sobre l’arquitectura dels cossos en moviment i una tercera sobre les territorialitats (i desterritorialitzacions) del flamenc.
Actualment realitza un doctorat en el Departament de Filosofia de la UAB, formant part de GEARAD (Grup d’Estètica Aplicada en Recerca Artística i en Disseny). Ha integrat el grup d’artistes i comissaris encapçalats per Iris Dressler i Hans D. Christ que van comissariar “Actually, the Dead Are Not Dead” per a la Bergen Assembly 2019 i per a la Kunstverein de Stuttgart, 2020. Ha comissariat al costat de Pedro G. Romero “Máquinas de vivir. Arquitectura y flamenco en la ocupación y desocupación de espacios” per a Centre-Centre i La Virreina Centre de la Imatge (2017-2018) i coordinat la plataforma “Topografías de la discrepancia urbana” en residència en La Virreina Centre de la Imatge (2016-2017). Ha realitzat una estada de recerca en el MNCARS (2015-2016) i rebut la Beca MULTIVERSO a la creació en videoart 2017, el Premi Miquel Casablancas (2016) i les Beques de Recerca i Creació del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya en 2016 i 2018.

Projects by Researcher @ Hangar

#Allure ## (per al·lusions) és el programa públic dut a terme per María García Ruiz dins de la V Beca de Recerca Artística Fundació Banc Sabadell – Hangar.