Aquesta recerca explora les possibilitats metodològiques en el terreny de la producció cultural i creativa així com en la recerca militant, basant-se en la contaminació de disciplines i pràctiques. Es busca “sistematitzar” (la paraula és incòmoda i imprecisa) metodologies, procediments i escriptures que no compten amb legitimitat o reconeixement i no formen part de les ciències tradicionals (dures o socials). Però no es tracta de donar una dimensió científica a aquests sabers, sinó més aviat a indagar en les particularitats i aportacions d'aquestes pràctiques actives, il·legítimes per a l'acadèmia, en constant desconfiança i desafiant al Coneixement amb majúscules, el definit com a veritat excloent de qualsevol altre saber. Aquestes metodologies “altres”, subnormals, són indispensables per a desestabilitzar les jerarquies disciplinàries i per a permetre l'entrada de coneixements nous i improbables en les esferes del saber (oficial o no).
La recerca busca generar una caixa d'eines dotada d'un instrumental crític que pugui servir a altres artistes i investigadores en el seu treball i activisme. Es planteja com un exercici de de-sistematització dels excedents produïts per les pràctiques creatives i els desbordaments de les metodologies científiques, per a contaminar i descentrar les revisions de parells, els índexs d'impacte i les normes de referència. Aquesta cerca està travessada per l'emergència d'experiències en el terreny híbrid de l'artístic i de la crítica feminista, per constatacions situades i en primera persona on la necessitat d'eines, pràctiques, documents, discursos, referències i bibliografies es converteixen en xarxes de col·laboració, tàctiques de supervivència, i erotismes de l'afecte.
El projecte contempla la realització d'almenys 4 trobades públiques (formalitzades en tallers, xerrades o exposicions breus) producte de 4 “micro-residencies de recerca”; una presentació pública final dels resultats de la recerca; i la realització d'un llibre que contingui text i imatge.